ایران | 17.11.2009
ایران یکی از فاسدترین کشورهای جهان
آرم سازمان شفافیت بینالمللی«سازمان شفافیت بینالمللی» گزارش سالانهی خود را منتشر ساخت. این گزارش کشورهای جهان را بر پایهی فساد در بخشهای دولتی ردهبندی میکند. ایران در میان ۱۸۰ کشور جهان، در ردهی ۱۶۸ قرار دارد. آلمان در مقام چهاردهم است.
سازمان شفافیت بینالمللی (Transparency International) گزارش خود را برپایهی ارزیابی از فساد دولتی تنظیم میکند. سنجیدارهای این فساد، اختلاس، رشوهگیری، خرید و فروش پستهای دولتی، رشوهپذیری دستگاه قضایی، فساد مالی در میان سیاستمداران و مقامهای دولتی، عدم مقابله کافی یا ناکارایی در پیکار علیه مواد مخدر و غیره است.
در گزارش تازهی سازمان شفافیت بینالمللی، نام ۱۸۰ کشور جهان به چشم میخورد. رتبهی نخست را در این نمایه، کشور نیوزیلند به دست آورده است که در پیکار علیه فساد در دستگاههای دولتی، بیشترین امتیاز را از آن خود کرده است.
پس از کشور نیوزیلند، به ترتیب دانمارک، سنگاپور، سوئد و سوئیس قرار دارند که در مبارزه با فساد از خود کارایی خوبی نشان دادهاند. در ردهی ششم تا دهم این نمایه، نام کشورهای فنلاند، هلند، استرالیا، کانادا و ایسلند به چشم میخورد. آلمان در ردهی چهاردهم، بریتانیا در ردهی هفدهم و ایالات متحدهی آمریکا در ردهی نوزدهم قرار دارند.
ایران در ردههای پایین جدول
طبق نمایهی سازمان شفافیت بینالمللی، سومالی فاسدترین کشور جهان است و در قعر جدول جای دارد. افغانستان به دلیل شکوفایی تجارت با مواد مخدر، در ردهی ۱۷۹ یعنی یکی مانده به آخر قرار دارد. در کنار این دو کشور، کشورهای برمه، سودان و عراق نیز جزو فاسدترین کشورهای جهان هستند.
جمهوری اسلامی ایران با کسب فقط ۸/ ۱ امتیاز مکان ۱۶۸ جدول را به خود اختصاص داده و با فاسدترین کشورهای جهان فاصلهی اندکی دارد. تازه ایران همین جایگاه را نیز با کشورهایی چون بروندی، گینه، هائیتی و ترکمنستان شریک است. بر این پایه میتوان گفت که تنها هفت کشور در جهان از دیدگاه فساد در دستگاههای دولتی، در وضع وخیمتری نسبت به جمهوری اسلامی ایران قرار دارند.
سازمان شفافیت بینالمللی چیست؟
سازمان شفافیت بینالمللی نهادی است عامالمنفعه که برای پیکار علیه فساد در نهادهای دولتی کشورهای جهان تشکیل شده است. این سازمان طرفدار رعایت استانداردهای اخلاقی در مناسبات قدرت و تحکیم پیوندهای سالم میان دولت، با بخش اقتصاد و جامعهی مدنی است.
سازمان شفافیت بینالمللی در بیش از ۱۰۰ کشور جهان فعالیت دارد. این سازمان بودجهی خود را از راه کمکهای مالی بنیادها، شرکتها و نهادهای گوناگون اجتماعی و دولتی به دست میآورد. این سازمان در سال ۱۹۹۳ توسط پتر ایگن، رییس پیشین بانک جهانی تاسیس شد. در حال حاضر یک بانوی کانادایی به نام هوگته لابل در راس این سازمان قرار دارد.
سازمان شفافیت بینالمللی در گزارش اخیر خود از کاستیها در پیکار قاطع علیه فساد در بسیاری از کشورهای جهان انتقاد کرده است. به گزارش این سازمان، در بیشتر ۱۸۰ کشور جهان، رشوهگیری به عنوان یکی از بدترین اشکال فساد در دستگاههای دولتی گسترش دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر